Vind je het afsluiten van verzekeringen maar gedoe? Kijk je er elk jaar weer tegenop? Lees dan snel verder. In dit artikel lees je tips voor het afsluiten van verzekeringen. Zo heb je niet alleen snel de klus geklaard, maar maak je ook de meest voordeligste keuze.
 

Maak gebruik van vergelijkingswebsites

Door gebruik te maken van vergelijkingswebsites krijg je sneller op de vraag Welke autoverzekering past bij jou?'. Ondanks dat het je snel inzicht geeft in de voor- en nadelen en specificaties van diverse verzekeringen is het slim om ook zelf een lijstje bij te houden. Zo worden soms bepaalde aanvullende verzekeringen niet goed meegenomen in de vergelijkingen. Dit kan je dan op je eigen lijstje wel meenemen. Zo heb je snel een lijstje van de voor- en nadelen van de diverse verzekeringen. Maak vervolgens een top 3. Deze drie verzekeringen ga je vervolgens nog beter bekijken. Zo kan je de beste WA-verzekering afsluiten voor je auto.
 

Maak gebruik van kortingen

Kies niet automatisch voor de goedkoopste verzekering, maar zoek een verzekering met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Ga ook na of je in aanmerking komt voor speciale kortingen. Misschien heb je wel recht op een collectiviteitskorting door je werkgever of een vereniging, waar je lid van bent. Soms kun je ook korting krijgen als je meerdere verzekeringen afsluit bij dezelfde aanbieder. Ga daarnaast na of je bank een voordelige verzekering aanbiedt voor klanten.
 

Geef jezelf een deadline

Weet je dat je slecht bent in beslissingen maken? Blijf je constant twijfelen? Spreek dan met jezelf een deadline af wanneer je de beslissing gemaakt moet hebben. Ga het echter niet afraffelen door meteen de beslissing te maken. Geef jezelf een realistische deadline en plan ook een moment in dat je je gaat verdiepen in de verschillende verzekeringen. Zo verklein je de kans dat je je beslissing (weer) gaat uitstellen. Plan dit op een moment dat je genoeg rust in je hoofd hebt. Na je werk plannen heeft vaak weinig nut. Dan heb je weinig concentratie en waarschijnlijk ook weinig zin.
 

Neem zelf de beslissing

Laat je daarnaast niet te veel beïnvloeden door anderen. Wat voor een ander een goede keuze is, is niet per se een goede keuze voor jou. Je weet zelf wat de beste keuze is voor jou. Kom je er toch niet uit? Schroom dan niet om je vragen te stellen aan de aanbieder of aan een medewerker van een vergelijkingswebsite. De medewerker van een vergelijkingswebsite is vaak minder bevooroordeeld dan een aanbieder. Weet je al dat je voor een bepaalde aanbieder wilt kiezen, maar twijfel je tussen verschillende verzekeringen van deze aanbieder? Dan kan je het beste contact opnemen de aanbieder.

 

Hopelijk heb je nu handvatten om een goede start te maken met het vergelijken van verzekeringen. Veel succes!